Männiriisikapirukas

Valmista kas üks suurem või 6 väikest seenepirukat.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2,5 dl nisujahu

100 g margariini või võid

0,25 tl soola

1 muna

1 sl vett

Täidis:

500 g kupatatud ja tükeldatud männiriisikaid

2 sl sojakastet

3 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

150 g paksemat hapukoort

2 dl toidukoort või kohvikoort

2 muna

musta pipart

hakitud värsket aed-harakputke

hakitud värsket tilli

hakitud värsket peterselli

Peale:

puhastatud päevalilleseemneid

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Näpi jahu, sool ja toasoe rasvaine puruseks. Lisa muna ja vesi, sega kiiresti läbi. 

Suru tainas võitatud väikeste pirukavormide või suure pirukavormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi. 

Pane kupatatud seened pannile ja kuumuta, kuni vedelik aurustub. Maitsesta seened sojakastme ja magusa tšillikastmega, siis tõsta pann tulelt. 

Sega juurde hapukoor, rõõsk koor ja lahtiklopitud munad. Maitsesta segu soola, pipra ja hakitud ürtidega. 

Jaota segu pirukapõhja(de)le, puista peale päevalilleseemneid. Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 30 minutit, kuni tainas on kenasti kuldne ja küpsenud. 

Serveeri soojalt. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR