2,5 dl nisujahu
100 g margariini või võid
0,25 tl soola
1 muna
1 sl vett
Täidis:500 g kupatatud ja tükeldatud männiriisikaid
2 sl sojakastet
3 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
150 g paksemat hapukoort
2 dl toidukoort või kohvikoort
2 muna
hakitud värsket aed-harakputke
hakitud värsket tilli
hakitud värsket peterselli
Peale:puhastatud päevalilleseemneid
Valmista esmalt tainas. Näpi jahu, sool ja toasoe rasvaine puruseks. Lisa muna ja vesi, sega kiiresti läbi.
Suru tainas võitatud väikeste pirukavormide või suure pirukavormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.
Pane kupatatud seened pannile ja kuumuta, kuni vedelik aurustub. Maitsesta seened sojakastme ja magusa tšillikastmega, siis tõsta pann tulelt.
Sega juurde hapukoor, rõõsk koor ja lahtiklopitud munad. Maitsesta segu soola, pipra ja hakitud ürtidega.
Jaota segu pirukapõhja(de)le, puista peale päevalilleseemneid. Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 30 minutit, kuni tainas on kenasti kuldne ja küpsenud.
Serveeri soojalt.
Retsept siit.
Männiriisikapirukas
Valmista kas üks suurem või 6 väikest seenepirukat.