675 g sealihalõike (nt kondita välisfilee)
3 sl õli
1 sibul
2,5 cm jupp ingverijuurt
2 tl Hiina viievürtsisegu
4 sl kecap manis
0,5 sidruni mahl
1 tl soola
praadimiseks õli
Kaste:5 dl vett
2 tl õli
1 sibulaviil (!!!)
1 hakitud küüslauguküüs
1 tl ingveripulbrit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
3 sl ketšupit
3 sl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
4 sl sidrunimahla
1,5 sl veiniäädikat
4 sl pruuni suhkrut
0,25 tl soola
Haki sibul, aga pane esmalt üks sibulaviil kastme jaoks kõrvale.
Sega kausis õli ja kecap manis. Pigista juurde poole sidruni mahl. Lisa riivitud ingver, siis viievürtsisegu, 0,5 tl soola ja küüslauk.
Pane sealihalõigud suurde paksupõhjalisse potti, lisa marinaad ja hakitud sibul. Lase 2 tundi maitsestuda.
Lisa ülejäänud sool ja nii palju vett, et liha oleks napilt kaetud (u 1 cm vee all). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 60 minutit (poole küpsemise ajal pööra lihalõigud ümber).
Tõsta pott tulelt, lase lihal leemes jahtuda.
Kastme valmistamiseks haki kõrvale pandud sibulaviil ja küüslauk. Kuumuta õli, lisa küüslauk ja sibul ja hauta, kuni need on pehmed. Ära pruunista!
Lisa tomatipasta, prae minut aega.
Lisa ingveripulber, vesi, magus tšillikaste, pruun suhkur, sidrunimahl, ketšup, äädikas ja sool. Sega hoolega. Lase kastmel 10-15 minutit podiseda, sega aeg-ajalt. Kui kaste värv on muutunud tumedamaks, siis timmi maitse parajaks - see peaks olema magus ja hapu. Kui maitse on paras, siis sega maisitärklis 1 sl veega ühtlaseks ja vispelda kastme hulka. Lase kastrmel veel 2-3 minutit podiseda, et see pakseneks.
Patsuta sealihalõigud köögipaberiga kuivemaks.
Kuumuta õli 180 C. Küpseta sealihalõigud õlis hästi tumepruuniks - selleks kulub umbes minut ühelt ja umbes minut teiselt poolt.
Lõika sealiha viiludeks, serveeri koos kastmega. Kõrvale sobib valge riis ja Indoneesia marineeritud köögiviljasalat (acar campur).
Retsept siit.
Babi panggang speciaal (Hollandi versioon)
"Babi pangang" tähendab Indoneesias erinevaid grillitud sealiharoogi. Hollandis ja mujal lääneriikides tuntud "babi panggang speciaal" on veidi teistsugune, hollandi-indoneesia-hiina fusion-roog. Loe täpsemalt allpoolt.
See retsept on pärit Rotterdamis asuvast "Wha Kong 2" restoranist.