1 suurem kapsas
vett
1 dl riisi
500-600 g hakkliha
2 dl rõõska koort
2 muna
1 tl soola
0.25 tl jahvatatud valget pipart
1-2 dl siirupit
2-3 sl õli
Eemalda kapsapealt juurikas ja keeda kapsapea väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tõsta kapsapea taldrikule jahtuma.
Pane osa keeduleemest kõrvale ning keeda ülejäänud keeduleemes riis pehmeks. Lase riisil jahtuda ja sega hakkliha hulka.
Lisa hakklihale ka rõõsk koor, munad, sool ja pipar.
Eralda kapsalehed (vaja läheb 24), lõika paksem varreosa ära.
Haki ülejäänud pisemad kapsalehed peeneks ja sega hakkliha hulka. Tõsta igale kapsalehele täidist ja keera rulli. Aseta kapsarullid ("õmblus" allpool) ahjupannile.
Küpseta 225-kraadises ahjus, kuni kapsarullid on pruunistunud.
Lahusta alleshoitud kapsakeeduvedelikus puljongikuubik, siirup ja õli.
Tõsta pann ahjust välja ning vala saadud segu kapsarullidele. Hauta veel tund-paar, aeg-ajalt kapsarulle haudevedelikuga niisutades.
Serveeri kartulipudru ja pohlamoosiga.
Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Soome vanaema kapsarullid
Veidi magusas koorekastmes hautatud kapsarullid.