Soome vanaema kapsarullid

Veidi magusas koorekastmes hautatud kapsarullid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem kapsas

vett

soola

1 dl riisi

500-600 g hakkliha

2 dl rõõska koort

2 muna

1 tl soola

0.25 tl jahvatatud valget pipart

1 lihapuljongikuubik

1-2 dl siirupit

2-3 sl õli

Valmistamine

Eemalda kapsapealt juurikas ja keeda kapsapea väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tõsta kapsapea taldrikule jahtuma.

Pane osa keeduleemest kõrvale ning keeda ülejäänud keeduleemes riis pehmeks. Lase riisil jahtuda ja sega hakkliha hulka.

Lisa hakklihale ka rõõsk koor, munad, sool ja pipar.

Eralda kapsalehed (vaja läheb 24), lõika paksem varreosa ära.

Haki ülejäänud pisemad kapsalehed peeneks ja sega hakkliha hulka. Tõsta igale kapsalehele täidist ja keera rulli. Aseta kapsarullid ("õmblus" allpool) ahjupannile.

Küpseta 225-kraadises ahjus, kuni kapsarullid on pruunistunud.

Lahusta alleshoitud kapsakeeduvedelikus puljongikuubik, siirup ja õli.

Tõsta pann ahjust välja ning vala saadud segu kapsarullidele. Hauta veel tund-paar, aeg-ajalt kapsarulle haudevedelikuga niisutades.

Serveeri kartulipudru ja pohlamoosiga.

Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR