Lõvilakk-korallnarmiku kotletid

Maitselt meenutavad need populaarseid krabikotletikesi ("crab cakes"), aga põhitooraineks on hoopis põnev lõvilakk-korallnarmiku nimeline seen.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g puhastatud ja hakitud lõvilakk-korallnarmikut

250 ml hakitud sibulat

6 peenelt hakitud küüslauguküünt

4 sl hakitud punast paprikat

1,8 dl (Panko) riivsaia

2 pardimuna või 3 kanamuna

3 sl hakitud värsket peterselli

soola ja Cayenne'i pipart

2 sl toasooja pehmet võid

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Pane hakitud lõvilakk-korallnarmik, sibul ja punane paprika kergelt õlitatud pannile. Kuumuta tasasel tulel umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni segu on pehme ja eraldunud vedelik aurustunud. 

Lisa küüslauk ja prae veel 5 minutit, kuni segu on üsna kuiv ja kergelt pruunistunud. 

Võta pann tulelt, lase 15-20 minutit jahtuda. 

Pane seenesegu kaussi, lisa ülejäänud ained. Sõtku käte abil paar minutit, kuni segu on ühtlane. 

Vormi hakksegust väike "krabikoogike" ning prae see pannil. Kontrolli maitset - vajadusel lisa soola või Cayenne'i pipart. 

Prae pannil keskmisel või madalpoolsel kuumusel väikesed kotletikesed. 

Nipid ja soovitused:

  • Väiksemaid kotletikesi on kergem praadida - need hakkavad paremini kokku ja neid on lihtsam ümber pöörata. 
  • Vormi kotletikesed ja lase neil umbes 5 minutit seista enne praadimist. 
  • Kui testkotlet laiali laguneb, siis lisa veel veidi muna ja riivsaia. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR