Vürtsikad sibulapallid / Bhaji

Veidi keerulisemad india suupisted - lisaks tavapärasele sibulale sisaldavad need ka kartulit ja leotatud läätsesid.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

6 tk suurt sibulat

2 tk väikest kartulit

1 tl tšillipulbrit

1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

1 sl vees leotatud punaseid läätsesid

1 tl soola

2 sl värsket hakitud koriandrit

suur noaotsatäis jahvatatud koriandriseemneid

suur noaotsatäis jahvatatud vürtsköömneid

2 tk muna

2 tk kuhjaga tl kikerhernejahu

Valmistamine

Viiluta sibulad ja kartulid ning pane suurde kaussi.
Lisa ülejäänud ained (v.a. kikerhernejahu), viimasena lisa munad. Sega hoolega.
Sõelu juurde kikerhernejahu ja sega uuesti hoolega.
Kuumuta õli fritüüris (keskmine kuumus).
Vormi sibulasegust pallid, friti need õlis kuldpruuniks (keera neid frittimise ajal ringi, muidu ei küpse sibulapallid ühtlaselt).

Retsept on briti ajalehest Guardian (Weekend 31.8.2002, Malik's onion bhajee)
LISA KOMMENTAAR