2 sl rapsiõli
1 väiksem sibul
1 tl ingveripulbrit
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
5 dl vett
0,5 köögivilja-puljongikuubikut
4-5 kartulit
400 g kookospiima
400 g purk konservitud kikerherneid
1 punane paprika
1 sl sidrunimahla
maitse järgi suhkrut
1 tl soola
hakitud maitserohelist
Koori ja haki sibul. Peenesta küüslauguküüs. Koori kartulid, lõika kuubikuteks. Lõika porgandid pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Haki paprika.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae mõned minutid. Lisa küüslauk, prae veel minut aega. Lisa vürtsid (ingver, paprika, kollajuur), kuumuta läbi.
Lisa vesi ja puljongikuubik, tükeldatud porgandid ja kartulid. Keeda köögiviljad peaaegu pehmeks.
Lisa kookospiim, nõrutatud kikerherned ja hakitud paprika. Kuumuta korralikult läbi.
Maitsesta supp sidrunimahla, suhkru ja soolaga parajaks.
Retsept on mugandatud siit: Palvelukeskus Helsinki.
Kikerherne-kookospiimasupp
Seda suppi valmistatakse Helsingi keskses köögis muidu 45 000 koolilapse ja päevakoduelaniku jaoks. Siin on kogused mugandatud kodutarbijale :)