200-250 g Kalamatsi paneeri
4-5 keskmise suurusega tomatit
1 suur sibul
1,5 tl peenelt hakitud ingverijuurt
1 tl vürtsköömneid
3-4 sl võid
2 tl või maitse järgi tšillipulbrit
1-2 rohelist tšillikauna
0,5 tl garam masala vürtsisegu
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
100-150 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
2 sl hakitud värsket koriandrit
Tükelda ja püreesta tomatid. Haki sibul, ingver ja küüslauk peeneks või püreesta köögikombainis.
Kuumuta pannil õli ja lisa loorber, kaneelikoor ja vürtsköömned.
Lisa pannile või ja kuumuta sibulapastat kuni see muutub kuldseks. Kalla juurde tomatipüree ja hauta keskmisel kuumusel vahepeal segades, kuni peaaegu kogu vedelik on aurustunud ehk u 15-20 minutit.
Nüüd lisa tšillipulber, garam masala ja koriandripulber ning kuumuta segades 2-3 minutit.
Lõika tšillikaunad pikkupidi ribadeks (kui kardad teravust, eemalda seemned), lisa kastmele. Seejärel vala kastmele nii palju koort, et see jääks soovitava paksusega. Vajadusel maitsesta soolaga.
Kui tomatid on hapud, võid vajada ka pisut mett või suhkrut. Lõpuks tõsta kastmesse kuubikuteks lõigatud paneer ja värske hakitud koriander, sega ettevaatlikult ja kuumuta veel mõned minutid, et juust jõuaks maitsestuda.
Kõrvale söö aurutatud riisi või India leiba naani.
Retsept ja foto: Katrin Press/Kalamatsi Meierei
Paneer vürtsikas karrikastmes
Paneer vürstikas karrikastmes (butter paneer masala).