Paneer vürtsikas karrikastmes

Paneer vürstikas karrikastmes (butter paneer masala).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200-250 g Kalamatsi paneeri

4-5 keskmise suurusega tomatit

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

1,5 tl peenelt hakitud ingverijuurt

1 loorberileht

1 kaneelikoor

1 tl vürtsköömneid

3-4 sl võid

2 tl või maitse järgi tšillipulbrit

1-2 rohelist tšillikauna

0,5 tl garam masala vürtsisegu

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

100-150 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

soola

mett

2 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Tükelda ja püreesta tomatid. Haki sibul, ingver ja küüslauk peeneks või püreesta köögikombainis.

Kuumuta pannil õli ja lisa loorber, kaneelikoor ja vürtsköömned.

Lisa pannile või ja kuumuta sibulapastat kuni see muutub kuldseks. Kalla juurde tomatipüree ja hauta keskmisel kuumusel vahepeal segades, kuni peaaegu kogu vedelik on aurustunud ehk u 15-20 minutit.

Nüüd lisa tšillipulber, garam masala ja koriandripulber ning kuumuta segades 2-3 minutit.

Lõika tšillikaunad pikkupidi ribadeks (kui kardad teravust, eemalda seemned), lisa kastmele. Seejärel vala kastmele nii palju koort, et see jääks soovitava paksusega. Vajadusel maitsesta soolaga.

Kui tomatid on hapud, võid vajada ka pisut mett või suhkrut. Lõpuks tõsta kastmesse kuubikuteks lõigatud paneer ja värske hakitud koriander, sega ettevaatlikult ja kuumuta veel mõned minutid, et juust jõuaks maitsestuda.

Kõrvale söö aurutatud riisi või India leiba naani.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid vähem teravust, vähenda retseptis ingveri ja tšilli koguseid.

Loe veel:

Retsept ja foto: Katrin Press/Kalamatsi Meierei

LISA KOMMENTAAR