Taco-pikkpoiss

Kogus
2 x 8 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

2.5 dl keedetud pruuni riisi

1 riivitud sibul

1.2 dl riivitud Monterey Jack juustu

60 ml riivsaia

60 ml riivitud Pecorino Romano juustu

60 ml tomatikastet või salsat

1 pakk taco-maitseainesegu

2 peenestatud küüslauguküünt

0.5 tl jahvatatud musta pipart

1.3 kg kalkunihakkliha

Peale:

2,5 dl tomatikastet

1.2 dl riivitud Monterey Hack juustu

60 ml riivitud Pecorino Romano juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Sega suures kausis 10 esimest komponenti. Lisa kalkunihakkliha, sega kergelt, aga põhjalikult. Vormi kaheks pätsiks ning tõsta pätsid võitatud ahjuplaadile. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. 

Sega sel ajal katteained omavahel, määri hakklihapätsidele. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni lihapätsid on läbinisti küpsed. 

Võta ahjust välja ja lase 10 minutit seista, siis lõika viiludeks. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid sügavkülmutatada, siis valmista hakklihapätsid ilma katteta. Lase jahtuda, siis mässi fooliumisse ja pane sügavkülma. Küpsetamiseks tõsta eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Aseta ahjupannile, kata katteseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni hakkpätsid on läbinisti küpsenud. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR