1,2 dl peenelt viilutatud ingverit
1,2 dl kooritud ja peenelt viilutatud mädarõigast
1 terve küüslaugumugul - tambi küüned noaseljaga lapikuks, koori
1 pikuti poolitatud Serrano tšilli või jalapeno tšilli
1 tl musta pipra teri
0,5 väikest sibulat viiludena
1 tükeldatud sidrun
0,5 tükeldatud apelsini
500 ml naturaalset filtreerimata õunaäädikat
0,8-1,2 dl vedelat naturaalset mett
Pane ingver ja mädarõigas 1-liitrisse kaanega purgi põhja. Lisa muljutud küüslauguküüned, rosmariinioksad, pikuti poolitatud tšillid, pipraterad, kaneelikoored ja sibulaviilud. Lisa sidruni- ja apelsinitükid ja suru komponendid tugevasti kokku.
Lisa õunaäädikas - purk peab olema ääreni täis ja kõik komponendid äädika all. Kaaneta purk ja hoia jahedas pimedas kohas 3-6 nädalat. Raputa purki iga päeva-kahe tagant paar sekundit.
3-6 nädala pärast kurna jook läbi peene sõela või niiske marli. Viska kuivained minema. Sega mesi maitsestatud õunaäädika hulka.
Säilita kinnises purgis külmkapis kuni 1 kuu.
Retsept siit.
Parim salatikaste viirusterohkel ajal!
Anne, kas oled midagi sarnast juba proovinud?
Mitte kõigi koostisosadega, aga sarnast ja salatile väga hea.
Särtsakas õunaäädikatoonik
"Fire cider tonic" ehk vürtsidega maitsestatud õunasiidritoonik on USA rahvameditsiinis hinnatud turgutaja.