Udon-nuudlid kana ja maapähkliga

Värvikirev nuudlisalat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl naturaalset kreemjat maapähklivõid

4 sl sojakastet

4 sl maitsestamata riisiäädikat

1 sl mett

1 riivitud küüslauguküüs

4 sl taimeõli

225 g kuivatatud udon-nuudleid

225 g ribastatud grillkana (u 5 dl)

3,5 dl viilutatud varssellerit ja sellerilehti

3,5 dl mungoa idandeid

1 väike jaapani redis (daikon) tikkudeks lõigatuna

2 tl musti ja/või valgeid seesamiseemneid

serveerimiseks tšilliõli

soola

Valmistamine

Sega väikeses kausis maapähklivõi, sojakaste, riisiäädikas, mesi ja küüslauk ühtlaseks kastmeks. 

Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, loputa külma vee all ja nõruta uuesti.

Sega suures kausis nuudlid, kana, varsseller, idandid, daikon ja u 3/4 kastmest hoolikalt, maitsesta soolaga. 

Tõsta serveerimiskaussi, nirista peale ülejäänud kaste ja puista üle seesamiseemnetega. Nirista peale ka veidi tšilliõli.

Nipid ja soovitused:

  • Maapähklivõikastme võib teha päev varem valmis. Kata kinni ja hoia jahedas. 
  • Tee tšilliõli ise - vali nt jaapani tšilliõli, hiina tšilliõli või see tšilliõli
  • Algretsepti juures on keegi soovitanud udon-nuudlite asemel soba-nuudleid kasutada. 
  • Algretsepti juures on keegi kommenteerinud, et võib lisada daikoni asemel porgandit ja kaunistada viilutatud talisibula või sibulapealsetega. 
  • Kastmele võib lisada riivitud ingverit ja laimimahla. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR