4 sl naturaalset kreemjat maapähklivõid
4 sl sojakastet
4 sl maitsestamata riisiäädikat
1 sl mett
1 riivitud küüslauguküüs
4 sl taimeõli
225 g kuivatatud udon-nuudleid
225 g ribastatud grillkana (u 5 dl)
3,5 dl viilutatud varssellerit ja sellerilehti
3,5 dl mungoa idandeid
1 väike jaapani redis (daikon) tikkudeks lõigatuna
2 tl musti ja/või valgeid seesamiseemneid
serveerimiseks tšilliõli
Sega väikeses kausis maapähklivõi, sojakaste, riisiäädikas, mesi ja küüslauk ühtlaseks kastmeks.
Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, loputa külma vee all ja nõruta uuesti.
Sega suures kausis nuudlid, kana, varsseller, idandid, daikon ja u 3/4 kastmest hoolikalt, maitsesta soolaga.
Tõsta serveerimiskaussi, nirista peale ülejäänud kaste ja puista üle seesamiseemnetega. Nirista peale ka veidi tšilliõli.
Retsept siit.
Udon-nuudlid kana ja maapähkliga
Värvikirev nuudlisalat.