Tee ise: Jaapani tšilliõli

Serveeri nuudlite ja gyoza-pelmeenidega.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.25 dl mahedamaitselist toiduõli (nt rapsiõli)

4 sl röstitud seesami õli + veel 1 sl

2 peenelt hakitud küüslauguküünt

1 talisibula roheline osa

1-2 viilu ingverijuurt

4 sl peenelt hakitud tšillikauna või tšillihelbeid

Valmistamine

Pane taimeõli, 4 sl seesamiõli, hakitud küüslauk, hakitud roheline sibul ja ingveriviilud väikesesse potti. Kuumuta, kuni õli suitsema hakkab.

Lisa hakitud tšilli või tšillihelbed ning kuumuta õli tasasel tulel veel 5 minutit. 

Tõsta pott tulelt, sega juurde veel 1 sl seesamiõli. Lase täielikult jahtuda, siis kurna läbi sõela. 

Tarbi 1-2 nädala jooksul. 

Mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR