1.25 dl mahedamaitselist toiduõli (nt rapsiõli)
4 sl röstitud seesami õli + veel 1 sl
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 talisibula roheline osa
1-2 viilu ingverijuurt
4 sl peenelt hakitud tšillikauna või tšillihelbeid
Pane taimeõli, 4 sl seesamiõli, hakitud küüslauk, hakitud roheline sibul ja ingveriviilud väikesesse potti. Kuumuta, kuni õli suitsema hakkab.
Lisa hakitud tšilli või tšillihelbed ning kuumuta õli tasasel tulel veel 5 minutit.
Tõsta pott tulelt, sega juurde veel 1 sl seesamiõli. Lase täielikult jahtuda, siis kurna läbi sõela.
Tarbi 1-2 nädala jooksul.
Mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tee ise: Jaapani tšilliõli
Serveeri nuudlite ja gyoza-pelmeenidega.