Karulaugupüreesupp

Šoti tippkoka Tom Kitchini retsept.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur sibul

1 sellerivars

0,5 porrut (ainult valge osa)

1 suur küüslauguküüs

oliiviõli

1 kooritud keskmise suurusega kartul (u 200 g) õhukeste viiludena

1,5 l köögiviljapuljongit

600 g karulauku

suur punt peterselli

20 karulauguõit

soola ja musta pipart

Garneeringuks:

vesiheina või liblikja kannikese õisi või mesiputkelehti

Valmistamine

Viiluta sibul, varsseller, porru ja küüslauk. Kuumuta potis u 2 sl oliiviõli keskmisel kuumusel, lisa seller ja laugud, maitsesta soolaga ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa kartuliviilud, kuumuta paar minutit. Siis lisa puljong, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel u 5 minutit, kuni kartul on pehme.

Eemalda karulaugult ja petersellilt varred. Kui kartul on pehme, lisa potti 1/3 karulaugulehtedest ja kuumuta 2 minutit. 

Võta suur kannmikser. Tõsta supp tulelt, lisa koos ülejäänud kaurlaugu ja kogu peterselliga kannmikserisse. Püreesta täisvõimsusel 4 minutit, kuni supp on täiesti ühtlane. 

Kalla läbi peene sõela puhtasse potti, siis timmi maitse parajaks. Kui supp on liiga paks, lisa veidi puljongit. 

Serveeri kohe, garneeri looduslike ürtidega ja nirista peale veidi oliiviõli. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR