1 suur sibul
0,5 porrut (ainult valge osa)
1 suur küüslauguküüs
1 kooritud keskmise suurusega kartul (u 200 g) õhukeste viiludena
1,5 l köögiviljapuljongit
600 g karulauku
suur punt peterselli
20 karulauguõit
soola ja musta pipart
Garneeringuks:Viiluta sibul, varsseller, porru ja küüslauk. Kuumuta potis u 2 sl oliiviõli keskmisel kuumusel, lisa seller ja laugud, maitsesta soolaga ning hauta tasasel tulel u 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa kartuliviilud, kuumuta paar minutit. Siis lisa puljong, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel u 5 minutit, kuni kartul on pehme.
Eemalda karulaugult ja petersellilt varred. Kui kartul on pehme, lisa potti 1/3 karulaugulehtedest ja kuumuta 2 minutit.
Võta suur kannmikser. Tõsta supp tulelt, lisa koos ülejäänud kaurlaugu ja kogu peterselliga kannmikserisse. Püreesta täisvõimsusel 4 minutit, kuni supp on täiesti ühtlane.
Kalla läbi peene sõela puhtasse potti, siis timmi maitse parajaks. Kui supp on liiga paks, lisa veidi puljongit.
Serveeri kohe, garneeri looduslike ürtidega ja nirista peale veidi oliiviõli.
Retsept siit.
Karulaugupüreesupp
Šoti tippkoka Tom Kitchini retsept.