Mesiputk

Peterselli sugulane mesiputk on maitseaine, kasutatakse peamiselt värskeid lehti. Veel küpsemata viljad sobivad aniisi aseaineks. Mesiputke kulinaarne väärtus on tänapäeval väike. Kuna taim on külmakindel, siis kasutatakse seda Skandinaavias, kus see kasvab õues pea aastaringselt.

Mesiputke viljad sobivad oma magusa aroomi tõttu aniisi, magusjuure, apteegitilli asemele. Lehti võib kasutada aed-harakputke asemel. Skandinaavias kasutatakse mesitputke hautatud puuviljade maitsestamiseks. Ajakiri Kodukolle soovitab kasutada mesiputke nii suppide kui ka külmroogade maitsestamiseks, aga hoiatab, et mesiputke ei kuumutata mitte iialgi, vaid hakitakse roa sisse külmalt. Mesiputke pehmekarvalised aniisimaitselised lehed on kõige kasutamiskõlblikum osa.

Taani keeles  'spansk kørvel' ehk hispaania harakputk.