Praetud hirveliha põldmarjakastmega

Pannil praetud hirve- või metskitseliha põldmarjakastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 steiki või 4 medaljoni metskitselihast või hirvelihast

1 sl palsamiäädikat

150 ml veiselihapuljongit

2 sl punasesõstraželeed

1 purustatud küüslauguküünt

85 g värskeid või külmutatud põldmarju

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli praepannil. Lisa lihasteigid või -medaljonid ja prae 5 minutit. Siis pööra ümber ja prae veel 3-5 minutit, olenevalt sellest, millist küpsusastet eelistad ja lihalõigu paksusest. Tõsta liha pannilt ja lase puhata. 

Lisa pannile palsamiäädikas, siis puljong, sõstraželee ja purustatud küüslauk. Sega üsna tugeval tulel ühtlaseks, siis lisa põldmarjad ja kuumuta, kuni marjad on pehmed. 

Serveeri nt juurselleripüree ja brokoliga. 

Nipid ja soovitused:

  • Väidetavalt töötab see retsept väga hästi ka metstuvi (wood pigeon) fileedega. 
  • Veisepuljong valmistati algretseptis Knorr Touch of Taste  puljongikontsentraadist.
  • Kui kaste lõpus veel särtsu vajab, lisa sorts portveini.

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR