Värviline kiluvõileib

Moodsalt roheline kiluvõileib, autoriks Ülle Niinemets.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g külmutatud herneid

160 g vürtsikilu või kilufileed õlis

6 kandilise musta leiva viilu

1 väike sibul

1 väike punane sibul

1 sidruni mahl

100 ml piima või kohvikoort

värsket peterselli

taluvõid

suhkrut, soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil veidi võid ja prae selles hakitud valge sibul klaasjaks ja kergelt kuldseks. Lisa sulanud herned, näpuotsaga soola ja pipart ning kuumuta umbes 5 minutit. Pane herne-sibulasegu kannmikserisse, lisa kuumutatud piim/koor ja püreesta. Lisa veel veidi võid, siis tõsta püree jahedasse jahtuma. 

Lõika punasest sibulast imeõhukesed rattad. Lisa suhkur ja sibulamahl ning lase sibularatastel umbes 10 minutit maitsestuda. 

Serveerimiseks lõika leivaviilud pikuti või diagonaalselt pooleks. Määri neile võid ja pane lusikaga peale külma hernepüreed. Nõruta kiludelt õli, lõika kilufileed pikuti pooleks ja aseta igale leivale kaks kilutükki.

Kaunista võileivad sibularataste ja petersellilehekestega.

Retsept on raamatust "Tänapäevane Eesti köök". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR