Kuumuta pannil veidi võid ja prae selles hakitud valge sibul klaasjaks ja kergelt kuldseks. Lisa sulanud herned, näpuotsaga soola ja pipart ning kuumuta umbes 5 minutit. Pane herne-sibulasegu kannmikserisse, lisa kuumutatud piim/koor ja püreesta. Lisa veel veidi võid, siis tõsta püree jahedasse jahtuma.
Lõika punasest sibulast imeõhukesed rattad. Lisa suhkur ja sibulamahl ning lase sibularatastel umbes 10 minutit maitsestuda.
Serveerimiseks lõika leivaviilud pikuti või diagonaalselt pooleks. Määri neile võid ja pane lusikaga peale külma hernepüreed. Nõruta kiludelt õli, lõika kilufileed pikuti pooleks ja aseta igale leivale kaks kilutükki.
Kaunista võileivad sibularataste ja petersellilehekestega.
Värviline kiluvõileib
Moodsalt roheline kiluvõileib, autoriks Ülle Niinemets.