Kanabolognese

Kellele Bolognese-kaste ei meeldiks? Siin kanahakklihaga variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

1 küüslauguküüs

3 porgandit

2 sellerivart

100 g peekonit

2 sl oliiviõli

450 g kanahakkliha

1 tl paprikapulbrit

1 tl kuivatatud rosmariini

1,5 sl kontsentreeritud tomatipastat

1,5 dl punast veini

400 g purk konservitud kirsstomateid

1 dl köögiviljapuljongit

1 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

2 loorberilehte

0,5 tl suhkrut

soola ja musta pipart

50 g riivitud parmesani juustu

Serveerimiseks:

spagette

värsket basiilikut

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks. Koori porgandid, puhasta seller ja lõika mõlemad väikesteks kuubikudeks. Haki peekon kuubikuteks. 

Kuumuta pannil õli, lisa peekonikuubikud ja prae 2 minutit. Lisa sibul, küüslauk, porgand ja seller ja prae veel 2 minutit.

Lisa kanahakkliha ja pruunista see kenasti. 

Lisa paprikapulber, rosmariin, tomatipasta ja punavein. Kuumuta keemiseni, siis lase mõned minutid podiseda ja kokku keeda (redutseeri). 

Lisa konservitud kirsstomatid, köögiviljapuljong, rõõsk koor ja loorberilehed. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase umbes 1,5 tundi tasakesi kaane all podiseda. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente

Serveerimiseks tõsta taldrikule spagetid, siis bolognese-kaste, riivi peale parmesani ja kaunista basiilikulehtedega.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR