1 sibul
100 g peekonit
2 sl oliiviõli
450 g kanahakkliha
1 tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud rosmariini
1,5 sl kontsentreeritud tomatipastat
1,5 dl punast veini
400 g purk konservitud kirsstomateid
1 dl köögiviljapuljongit
1 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
0,5 tl suhkrut
soola ja musta pipart
50 g riivitud parmesani juustu
Serveerimiseks:spagette
värsket basiilikut
Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks. Koori porgandid, puhasta seller ja lõika mõlemad väikesteks kuubikudeks. Haki peekon kuubikuteks.
Kuumuta pannil õli, lisa peekonikuubikud ja prae 2 minutit. Lisa sibul, küüslauk, porgand ja seller ja prae veel 2 minutit.
Lisa kanahakkliha ja pruunista see kenasti.
Lisa paprikapulber, rosmariin, tomatipasta ja punavein. Kuumuta keemiseni, siis lase mõned minutid podiseda ja kokku keeda (redutseeri).
Lisa konservitud kirsstomatid, köögiviljapuljong, rõõsk koor ja loorberilehed. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase umbes 1,5 tundi tasakesi kaane all podiseda. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente.
Serveerimiseks tõsta taldrikule spagetid, siis bolognese-kaste, riivi peale parmesani ja kaunista basiilikulehtedega.
Retsept siit.
Kanabolognese
Kellele Bolognese-kaste ei meeldiks? Siin kanahakklihaga variant.