Etioopia läätsehautis (misir alicha)

Etioopia köögist pärit roog roheliste läätsedega.

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 ml pestud rohelisi läätsesid

4 sl rapsiõli

1-2 hakitud sibulat

1,5 sl peenelt riivitud ingverijuurt

1,5 sl peenelt hakitud küüslauku

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

750 ml vett

soola

Garneeringuks:

Jalapeño tšillipipar

hakitud punast paprikat

Valmistamine

Pane pestud ja nõrutatud läätsed potti, kata veega. Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni ja keeda 5 minutit. Tõsta pott kõrvale. 

Kuumuta keskmise suurusega potis õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta segades 8 minutit. 

Lisa küüslauk, ingver ja kollajuur, kuumuta segades 2 minutit.

Lisa nõrutatud keedetud läätsed ja 750 ml vett. Tõsta kuumust, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja keeda läätsi umbes 30 minutit (vajadusel lisa veel vett). Hautis peaks olema üsna paks ja mitte supilaadne. Timmi maitse soolaga parajaks. 

Kaunista soovi korral jalapeno-viilude ja hakitud punase paprikaga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR