Mõnusalt mõrkjas-magus hoidis, mida võib pakkuda näiteks juustu ja külmade lihalõikude kõrvale.
200 g puhastatud pihlakaid
100 g kuivatatud aprikoose
0,5 punast tšillikauna
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 sl sinepiseemneid
0,5 dl õunaäädikat
2 dl tavalist suhkrut või pruuni suhkrut
1 dl vett
Puhasta ja pese pihlakad hoolega. Haki tšilli, sibul ja küüslauk, lõika aprikoosid ribadeks. Riivi ingverijuur peenelt.
Pane kõik ained potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, sega aeg-ajalt.
Jaota steriliseeritud väiksematesse purkidesse ja säilita jahedas.
Soome martade retsept (Marttajärjestö), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga põnev möks, olen meeldivalt üllatunud. Juustulauale sobiks imehästi!
Hea, et selle tegemise ette võtsin. Meeldib väga.
Nii tore lugeda, XXL!
Pihlakatšatni
Mõnusalt mõrkjas-magus hoidis, mida võib pakkuda näiteks juustu ja külmade lihalõikude kõrvale.