Pihlakatšatni

Mõnusalt mõrkjas-magus hoidis, mida võib pakkuda näiteks juustu ja külmade lihalõikude kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g puhastatud pihlakaid

100 g kuivatatud aprikoose

0,5 punast tšillikauna

1 suurem sibul

2 küüslauguküünt

1 sl riivitud värsket ingverijuurt

1 sl sinepiseemneid

0,5 dl õunaäädikat

2 dl tavalist suhkrut või pruuni suhkrut

1 dl vett

Valmistamine

Puhasta ja pese pihlakad hoolega. Haki tšilli, sibul ja küüslauk, lõika aprikoosid ribadeks. Riivi ingverijuur peenelt. 

Pane kõik ained potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, sega aeg-ajalt. 

Jaota steriliseeritud väiksematesse purkidesse ja säilita jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Aprikoose on eriti mugav ribadeks lõigata köögikääridega. 

Loe veel:

Soome martade retsept (Marttajärjestö), mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2019 09:03

Väga põnev möks, olen meeldivalt üllatunud. Juustulauale sobiks imehästi!

XXL
postitatud 04.10.2021 16:31

Hea, et selle tegemise ette võtsin. Meeldib väga.

Pille
postitatud 04.10.2021 21:53

Nii tore lugeda, XXL!