Ahjuomlett kukeseente ja suvikõrvitsaga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 muna

0,5 dl vett või piima

3 viilu peekonit

100 g kukeseeni

1 saledam suvikõrvits

6 kirsstomatit

1 väiksem porru

paar tüümianioksa

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta malmpannil või metallist ahjuvormis peekon krõbedaks, tõsta kõrvale. 

Kuumuta pannile jäänud rasvas puhastatud (ja vajadusel tükeldatud) seeni ning viilutatud porrut ning tüümiani umbes 5 minutit, kuni porru on pehmenenud ja seened kergelt pruunistunud. Lisa tükeldatud suvikõrvits ning poolitatud kirsstomatid. Kuumuta veel paar minutit.

Klopi munad vee ja piimaga lahti, maitsesta kergelt soolaga. 

Pane peekon uuesti pannile, kalla munasegu pannile. Küpseta 180-kraadises ahus u 30 minutit, kuni omlett on hüübinud. 

Soovi ja võimaluse korral võid omletile veel paar minutit grillkuuma anda - siis saad kena jumeka road. 

Serveerimisel pusita peale tüümianilehti ning kõrvale paku värsket salatit.

Nipid ja soovitused:

  • Paleo-versiooni jaoks kasuta vett ja mitte piima!

Loe veel:

Britt Paju retsept ilmus ajalehes Postimees 27.7.2019

LISA KOMMENTAAR