Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu ehk krõbedad leivakuubikud, mais, tomat ja keedumunad või riivjuust kihiti majoneesiga. Olla populaarne Lätis.
Esmalt valmista leivakuubikud. Lõika leib kuubikuteks ja prae pannil õlis krõbedaks. Sega juurde peenelt hakitud või riivitud küüslauk. Tõsta köögipaberile tahenema, maitsesta soolaga. Tõsta praetud leivakuubikud serveerimiskausi põhja.
Kalla peale kolmandik majoneesit.
Siis tükeldatud tomatite kiht, peale kiht majoneesi (umbes pool ülejäänud majoneesist).
Siis nõrutatud konservmais, peale kiht majoneesi (kogu ülejäänud majonees).
Kõige peale pane kiht riivjuustu või kiht hakitud mune.
Nipid ja soovitused:
Kui Sul on kiire, siis võid kasutada poes müüdavat küüslauguleiba. Siis võid värsket küüslauku veidi vähem lisada või selle üldse ära jätta.
Munavaba versiooni jaoks kasuta veganmajoneesi ning peale pane riivjuustu, mitte keedetud muna.
Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba majoneesi ning kata salat pealt munaga, mitte juustuga - või kasuta laktoosivaba märgisega juustu.
Kihiline Läti salat leiva ja maisiga
Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu ehk krõbedad leivakuubikud, mais, tomat ja keedumunad või riivjuust kihiti majoneesiga. Olla populaarne Lätis.