Lambalihaga täidetud pommu

Aserbaidžaani retsept (Badymzhan Dolmasy)

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pommut e. baklažaani

500 g lambaliha

100 g sibulat

2 tomatit

sulatatud võid

hakitud maitserohelist

soola

musta pipart

Valmistamine

Koori pommud ja lõika pooleks. Eemalda pehme seemnetega osa. Blanšeeri pommusid 5 minutit kergelt soolases vees, nõruta.
Aja lambaliha ja sibul läbi hakkmasina, maitsesta soola ja pipraga. Prae hakkliha võis pidevalt segades. Lisa hakitud maitseroheline ja sega ühtlaseks.
Tõsta pommud ahjuvormi ja täida hakklihaseguga. Puista peale tomatikuubikud ja vala peale niipalju puljongit või vett, et pommud oleksid poolenisti vedelikus.
Hauta tasasel tulel pool tundi ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR