Grillitud tofu ja spargel lillkapsariisiga

Väga põnev ja maitseküllane veganroog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g pakk kõva tofu juustu

200-300 g punt rohelist sparglit

veidi seesamiõli

paar sidruniviilu

Marinaad:

2 sl sojakastet

1 sl röstitud seesamiseemneid

Lillkapsalisand:

1 ilus värske lillkapsas

2,5 cm jupp värsket ingverit (riivi)

2 hakitud küüslauguküünt

maitse järgi soola

Valmistamine

Sega väikeses kausis seesamiseemned ja sojakaste. 

Kuumuta grillpann keskmiselt tugeval kuumusel. Pintselda pann seesamiõliga. 

Lõika tofu umbes 1 cm viiludeks. Trimmi roheline spargel. Aseta tofuviilud grillpanni ühele poolele ning spargel teisele poolele ning küpseta 3-5 minutit. Tõsta veidi seesami-sojamarinaadi tofule ning veidike sparglivartele, siis pööra tofu ja spargel ümber, pintselda pealt seesami-sojamarinaadiga ja küpseta veel mõned minutid, kuni tofu ja spargel on kenasti küpsed ja grillitriibulised. 

Kui tofu ja spargel valmis on, siis tõsta need pannilt. Grilli ka sidruniviilakaid mõlemalt poolt 1-2 minutit. 

Lillkapsariisi jaoks riivi lillkapsas jämeda riiviga või peenesta köögikombainis. Pane kuumale praepannile, lisa riivitud ingver ja hakitud küüslauk ning veidi soola. Prae segades umbes 5 minutit. 

Serveerimiseks tõsta taldrikule lillkapsariis, sellele grillitud tofu, spargel ja sidruniviilud. Süües pigista röstitud sidruniviiludest veidi sidrunimahla peale. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.05.2019 22:38

Ma ise jäin väga rahule. Lihtne teha, samas nii palju maitseid ja tekstuure.