250 g pakk kõva tofu juustu
200-300 g punt rohelist sparglit
veidi seesamiõli
paar sidruniviilu
Marinaad:2 sl sojakastet
1 sl röstitud seesamiseemneid
Lillkapsalisand:1 ilus värske lillkapsas
2,5 cm jupp värsket ingverit (riivi)
2 hakitud küüslauguküünt
maitse järgi soola
Sega väikeses kausis seesamiseemned ja sojakaste.
Kuumuta grillpann keskmiselt tugeval kuumusel. Pintselda pann seesamiõliga.
Lõika tofu umbes 1 cm viiludeks. Trimmi roheline spargel. Aseta tofuviilud grillpanni ühele poolele ning spargel teisele poolele ning küpseta 3-5 minutit. Tõsta veidi seesami-sojamarinaadi tofule ning veidike sparglivartele, siis pööra tofu ja spargel ümber, pintselda pealt seesami-sojamarinaadiga ja küpseta veel mõned minutid, kuni tofu ja spargel on kenasti küpsed ja grillitriibulised.
Kui tofu ja spargel valmis on, siis tõsta need pannilt. Grilli ka sidruniviilakaid mõlemalt poolt 1-2 minutit.
Lillkapsariisi jaoks riivi lillkapsas jämeda riiviga või peenesta köögikombainis. Pane kuumale praepannile, lisa riivitud ingver ja hakitud küüslauk ning veidi soola. Prae segades umbes 5 minutit.
Serveerimiseks tõsta taldrikule lillkapsariis, sellele grillitud tofu, spargel ja sidruniviilud. Süües pigista röstitud sidruniviiludest veidi sidrunimahla peale.
Retsept siit.
Grillitud tofu ja spargel lillkapsariisiga
Väga põnev ja maitseküllane veganroog.