Spinati-lillkapsasupp kookospiimaga

Lihtne püreesupp, kus kookospiim mahendab maitset ja spinat annab värvi. Sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

700 g lillkapsast

3 sl õli

4 dl vett

2 aedviljapuljongikuubikut

300 g sügavkülmutet spinatit

4 dl kookospiima

0.25 tl muskaatpähklit

Cayenne'i pipart

Valmistamine

Koori ja tükelda sibul ja küüslauk, lõika lillkapsas õisikuteks. Kuumuta potis õli, prae aedvilju selles umbes 5 minutit. Lisa vesi, puljongikuubikud ja külmutatud spinat, kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel tulel 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme.

Tõsta pott tulelt ning püreesta supp saumikseriga. 

Tõsta pott uuesti tulele, lisa kookospiim ja maitseained ning kuumuta läbi.

Retsept pärit ajakirjast Ruokamaailma (Helmikuu 2008, Kookoksinen pinaattikeitto). Pildi tegi Nami-Nami kaasautor Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Helena
postitatud 25.10.2010 10:36

Hiljuti proovisin spinatiga suppi teha ja tuli väga hea välja! Pilt pole kõige parem, aga maitse oli hea. Tegelikult on kõik köögiviljaroad head, kui neid õigesti maitsestada.