Säinakotletid

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg säinahakkliha

2-3 (keedetud) kartulit

250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 suuremat sibulat

3 muna

1,5-2 tl soola

1 sl võid

0,5 tl musta pipart

näputäis riivitud muskaatpähklit

tilli ja muud hakitud

maitserohelist

Valmistamine

Riivi toores või keedetud kartul jämeda riiviga, sega säinahakkliha juurde. Haki sibul imepeeneks, lisa hakksegule.

Lisa munad, rõõsk koor ja maitseained ning sega kotletitainas hoolega. Vormi väikesed kotletid ja prae pannil võis kuldseks. 

Tõsta seejärel kotletid ahjuplaadile ning pane 15 minutiks ahju järelküpsema. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral võid kotletid enne praadimist riivsaias paneerida - saad krõbedama koorikuga kotletid.  

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kristi
postitatud 02.03.2024 10:55

Aga milleks vahukoor?