Pese ja nõruta läätsed. Pese ja nõruta bulgur-nisu. Haki sibul peeneks.
Pane läätsed, bulgur, sibul ja vesi potti, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, aeg-ajalt segades, umbes 30 minuit, kuni läätsed ja bulgur on pehmed.
Siis sega juurde oliiviõli, kuivatatud münt, tšillihelbed, tšillipasta ja tomatipasta. Sega hoolega ja lase veel 10-15 minutit podiseda, kuni supp on mõnusalt kreemjas.
Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt koos sidrunisektoritega.
Nipid ja soovitused:
Kasuta siin jämedama jahvatusastmega bulgur-nisu (coarse bulghur)
Türgi läätsesupp
Türgipärasele läätsesupile (Ezo Gelin çorbası) annab põneva lisatekstuuri bulgur ja maitse kuivatatud münt.