Türgi läätsesupp

Türgipärasele läätsesupile (Ezo Gelin çorbası) annab põneva lisatekstuuri bulgur ja maitse kuivatatud münt.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g oranže e. punaseid läätsesid

1 sibul

45 ml e. 3 sl bulgur-nisu

1,75 l vett

60 ml e. 4 sl kontsentreeritud tomatipastat

15 ml e. 1 sl tšillipastat

2-3 sl oliiviõli

1 sl kuivatatud münti

2 tl tšillihelbeid

1 väiksema sidruni mahl

soola ja musta pipart

serveerimiseks sidrunisektoreid

Valmistamine

Pese ja nõruta läätsed. Pese ja nõruta bulgur-nisu. Haki sibul peeneks.

Pane läätsed, bulgur, sibul ja vesi potti, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, aeg-ajalt segades, umbes 30 minuit, kuni läätsed ja bulgur on pehmed.

Siis sega juurde oliiviõli, kuivatatud münt, tšillihelbed, tšillipasta ja tomatipasta. Sega hoolega ja lase veel 10-15 minutit podiseda, kuni supp on mõnusalt kreemjas.

Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveeri suppi kuumalt koos sidrunisektoritega.

Nipid ja soovitused:

  • Kasuta siin jämedama jahvatusastmega bulgur-nisu (coarse bulghur)

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.01.2020 15:40

Olen päris mitu korda teinud, see münt ja sidrun on eriti mõnusad siin!