Kinoa-tabbouleh

Tabbouleh-salati põhimõttel valmistatud kinoaroog on veganlik ja gluteenivaba.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl kinoad

500 g ploomtomateid

1 värske kurk

3 rohelise sibula vart

50 g rukolat e. põld-võõrkapsast

1,5 dl hakitud maitserohelist - nt

siledalehist peterselli või münti või basiilikut

Kaste:

4 sl sidrunimahla

4 sl oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kinoa tihedal sõelal jooskva külma veel all korralikult. Siis pane keevasse vette ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit. Nõruta, loputa külma veega läbi ja nõruta uuesti hoolega. 

Poolita ploomtomatid ning haki väikesteks kuubikuteks. Haki kurk kuubikuteks, haki roheline sibul peeneks. 

Sega kastmeained omavahel. Tõsta salatikaussi nii salatikomponendid kui ka salatikaste. Sega õrnalt läbi. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR