Nuudlid praetud kastmega

"Zhajiangmian" (炸酱面) on Põhja-Hiina Shandongi provintsist pärit roog, mida kirjeldatakse kui "Pekingi nuudlid hiina Bolognese kastmega" :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

80 ml õli

5 talisibulat või rohelist sibulat

2 suurt küüslauguküünt

300 g seahakkliha

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

500 g värskeid Shanghai nuudleid või udon-nuudleid

Kaunistuseks:

1 värske kurk

Oakaste:

2 sl pruuni oa kastet

1 sl hoisin kastet

1 sl Shaoxingi riisiveini

375 ml kanapuljongit

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel.

Haki talisibul peeneks, pane valge ja roheline osa eraldi. Haki küüslauk peeneks. Lõika kurk peenikesteks ribadeks (julienne).

Kuumuta vokkpann tugeval tulel. Lisa õli, siis hakitud sibula valge osa ning küüslauk. Prae segades 20 sekundit, siis lisa seahakkliha ja prae, kuni liha enam roosa ei ole.

Lisa oakaste ja kanapuljong, alanda kuumust ning lase 5-10 minutit podiseda. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga parajaks. 

Samal ajal keeda nuudleid keevas vees 3-4 minutit. Nõruta, loputa kiirelt kuuma vee all. Sega juurde praetud hakkliha ning ülejäänud sibul (ehk siis roheline osa).

Serveerimisel puista peale kurgiribad. 

Nipid ja soovitused:

  • Roa valmistamiseks on vaja fermenteeritud sojaubadest ja nisujahust pruuni oa kastet. Pun Chun on hea bränd. 
LISA KOMMENTAAR