80 ml õli
5 talisibulat või rohelist sibulat
2 suurt küüslauguküünt
300 g seahakkliha
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
500 g värskeid Shanghai nuudleid või udon-nuudleid
Kaunistuseks:1 värske kurk
Oakaste:2 sl pruuni oa kastet
1 sl hoisin kastet
1 sl Shaoxingi riisiveini
375 ml kanapuljongit
Sega kastmeained omavahel.
Haki talisibul peeneks, pane valge ja roheline osa eraldi. Haki küüslauk peeneks. Lõika kurk peenikesteks ribadeks (julienne).
Kuumuta vokkpann tugeval tulel. Lisa õli, siis hakitud sibula valge osa ning küüslauk. Prae segades 20 sekundit, siis lisa seahakkliha ja prae, kuni liha enam roosa ei ole.
Lisa oakaste ja kanapuljong, alanda kuumust ning lase 5-10 minutit podiseda. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga parajaks.
Samal ajal keeda nuudleid keevas vees 3-4 minutit. Nõruta, loputa kiirelt kuuma vee all. Sega juurde praetud hakkliha ning ülejäänud sibul (ehk siis roheline osa).
Serveerimisel puista peale kurgiribad.
Nuudlid praetud kastmega
"Zhajiangmian" (炸酱面) on Põhja-Hiina Shandongi provintsist pärit roog, mida kirjeldatakse kui "Pekingi nuudlid hiina Bolognese kastmega" :)