400 g kartuleid
80 g mugulsibulat
250 g vürtsikilu
4 muna
1 purk marineeritud kõrvitsat (Salvest 560g)
Kaste:200 g majoneesi
200 g hapukoort
soola ja suhkrut
Kaunistuseks:vürtsikilu ja peterselli
Keeda koorega kartulid, jahuta, koori ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori mugulsibul ja haki. Vürtsikilu puhasta ja lõika väikesteks tükkideks. Keeda muna; koori, riivi või haki. Nõruta marineeritud kõrvits; osa marinaadi võib kasutada salatikastmesse.
Kastmeks sega kokku hapukoor ja majonees, maitsesta soola ja suhkruga. Kui kaste on väga paks, siis võib lisada natuke kõrvitsamarinaadi.
Lao salatikomponendid kihiti laia kaussi või portsjonipokaalidesse: kartulikuubikud, kilutükid, sibulakuubikud ja keedetud muna. Kata salat salatikastmega ja pane marineeritud kõrvits ühtlaselt kõige peale. Kaunista salat petersellioksakese ja vürtsikilufileedega.
Jäta salat külmkappi mõneks ajaks tõmbama. Serveeri eelroana.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Õnnestus seda salatit proovida ühel Maaeluministeeriumi üritusel. Väga põnev versioon klassikalisest kasukast ja mul on hea meel, et retsept nüüd ka Nami-Namis olemas on :)
Põnev kooslus!
Tegin seda (väikeste mugandustega) ühe muuseumikollektiivi jõulupeole (ca 20 keskeas inimest, peamiselt mehed), kus see oli eriti populaarne, kõik kiitsid :)
Oi see on hea kraam. Korduvalt teinud!
Tegin ka seda salatit,väga maitsev tuli,aga sibula asemel lõikasin salati peale singiribad ja kastmesse segasin ketshupit ja kõrvitsa marinaadi vedelikku ka natukene.
Enna, kas Sa tõesti panid singi ja kilu salatisse kokku? Ja lisasid igaks juhuks veel ketšupit? Kas Sa algvarianti proovisid?
ma asendasin kilu heeringaga ja kõrvitsa peediga ja sai ka väga hea
Parim!
Kõlab põnevalt. Salvestasin selle oma retseptide kataloogi. Ilmselt võiks seda veel edasi mugandada ja asendada kilud anšoovistega, kui neid juhtub kodus olema.
Proovin, sest raske on uskuda, et kõrvits ja kilu omavahel sobiksid.
Epp - kas proovisid?
Nami-Nami retseptikogu proovisin küll,no kahjuks ei meeldinud,vabandust.
Proovitud. Kiidame heaks!
Retsepti lugedes kõlas halvasti, aga kui proovisin, siis ei suutnud uskuda, et see nii hea on. Palju parem, kui tavaline kartulisalat.
Nii tore kommentaar ja vahva, et ikka proovida otsustasid!
Kilu-kõrvitsakasukas
Tallinna Teeninduskooli kutseõpetaja Küllike Variku väga põnev versioon armastatud kasukast, kus heeringa asemel on kasutatud vürtsikilu ja punapeedi asemel marineeritud kõrvitsat.