Lorne vorst

Šotimaal armastatakse põnevat kandilist hakkvorsti ("Lorne sausage"). Praetud hakkvorstiviil pannakse pehme saiakukli vahele, peale niristatakse kas ketšupit või pruuni kastet.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g veisehakkliha (30% rasva)

150 g riivsaia või purustatud kuivikuid

200 g külma vett

2 tl soola

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

1,5 tl jahvatatud koriandriseemneid

1,5 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Sega vürtsid ja sool hakkliha hulka. Sega vähehaaval juurde vesi, kuni saad kleepuva segu. Viimasena sega juurde riivsai/peenestatud kuivikud.

Vooderda 23x8 cm keeksivorm toidukilega, suru hakklihasegu tugevasti vormi. Pane 24 tunniks külmkappi tahenema. 

Siis võta vormist välja ja lõika 1 cm viiludeks. Prae pannil või küpseta grillplaadil 4-6 minutit. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 29.03.2020 15:41

Mul oli loomaliha ja 30% ulatuses seaepekk hakklihaks tehtud. Maitseb täitsa hästi. Selline lihtne kotleti tegemise viis.