750 g veisehakkliha (30% rasva)
150 g riivsaia või purustatud kuivikuid
200 g külma vett
2 tl soola
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
1,5 tl jahvatatud musta pipart
Sega vürtsid ja sool hakkliha hulka. Sega vähehaaval juurde vesi, kuni saad kleepuva segu. Viimasena sega juurde riivsai/peenestatud kuivikud.
Vooderda 23x8 cm keeksivorm toidukilega, suru hakklihasegu tugevasti vormi. Pane 24 tunniks külmkappi tahenema.
Siis võta vormist välja ja lõika 1 cm viiludeks. Prae pannil või küpseta grillplaadil 4-6 minutit.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mul oli loomaliha ja 30% ulatuses seaepekk hakklihaks tehtud. Maitseb täitsa hästi. Selline lihtne kotleti tegemise viis.
Lorne vorst
Šotimaal armastatakse põnevat kandilist hakkvorsti ("Lorne sausage"). Praetud hakkvorstiviil pannakse pehme saiakukli vahele, peale niristatakse kas ketšupit või pruuni kastet.