2,5 dl hakitud punast sibulat
5 dl vett
1,25 tl soola
4 sl laimimahla
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl mett
2 tl küüslaugupulbrit
0,25 tl jahvatatud musta pipart
5 dl tükeldatud tomateid
2,5 dl tükeldatud kurki
1,25 dl riivitud porgandeid
2 sl hakitud värsket koriandrit
Haki punane sibul, sega 1 tl soola ja veega ning lase 10 minutit seista. Nõruta hoolega.
Vispelda laimimahl, õli, mesi, küüslaugupulber, pipar ja 0,25 tl soola suures kausis. Lisa nõrutatud hakitud sibul, hakitud tomatid, hakitud kurk, riivitud porgand ja hakitud koriander. Sega hoolega, siis kata kinni ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis.
Serveeri nt Tanzaania BBQ-varrastega.
Retsept on mugandatud siit.
Tomati-kurgisalat Ida-Aafrika moodi (Kachumbari)
Värskendav salat sobib hästi erinevate Ida-Aafrika roogade juurde.