Tomati-kurgisalat Ida-Aafrika moodi (Kachumbari)

Värskendav salat sobib hästi erinevate Ida-Aafrika roogade juurde.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl hakitud punast sibulat

5 dl vett

1,25 tl soola

4 sl laimimahla

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl mett

2 tl küüslaugupulbrit

0,25 tl jahvatatud musta pipart

5 dl tükeldatud tomateid

2,5 dl tükeldatud kurki

1,25 dl riivitud porgandeid

2 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Haki punane sibul, sega 1 tl soola ja veega ning lase 10 minutit seista. Nõruta hoolega.

Vispelda laimimahl, õli, mesi, küüslaugupulber, pipar ja 0,25 tl soola suures kausis. Lisa nõrutatud hakitud sibul, hakitud tomatid, hakitud kurk, riivitud porgand ja hakitud koriander. Sega hoolega, siis kata kinni ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. 

Serveeri nt Tanzaania BBQ-varrastega. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta mee asemel nt vahtrasiirupit või agaavinektarit. 
  • Kachumbari valmistamiseks võib kasutada ka värsket küüslauku.
  • Teravamate elamuste armastajad võivad lisada jalapeño tšillit.
  • Koriandrivaenajad võivad kasutada peterselli. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR