Tuuleoad jõululauale

Need vahva mütsiga tuuleoad ehk profitroolid sobivad imehästi pühadelauale.

Kogus
25-30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tuuletaskud/tuuleoad:

0,5 kogust Nami-Nami keedutainast

Täidis:

200 g vanillikohupiima

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 dl püreestatud jõhvikaid või pohli

1 tl riivitud apelsinikoort

1 tl vanillisuhkrut

50-100 g suhkrut

Beseekate:

2 munavalget

100 g peeneteralist suhkrut

näpuotsaga soola

Valmistamine

Valmista Nami-Nami keedutaina retsepti järgi pool kogust tainast. Küpseta ampsusuurused pallikesed. Lase jahtuda.

Täidise jaoks pane kohupiim, rõõsk koor, suhkur, vanillisuhkur ja riivitud apelsinikoor vahustamisnõusse ning vahusta ühtlaseks kohevaks kreemiks. Sega hulka marjapüree. Pane kohupiimakreem pritskotti. Tee iga tuuletasku sisse auguke ja täida tainapallid kohupiimakreemiga.

Vahusta munavalgeid vähese soolaga kuni tekib õrn vaht. Lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni suhkur on sulanud ning vaht tugev ja läikiv. Pane munavalgevaht pritskotti ning pritsi igale tuuletaskule pähe mütsike. Võid vahu pallikestele tõsta ka teelusikaga. Munavalgevahu kõrvetamiseks (kauni jume saamiseks) kasuta spetsiaalset gaasipõletit.

Loe veel:

Idee Hint of Vanilla blogist, Nami-Nami jaoks koostas retsepti ja tegi pildi meie toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 10.12.2018 11:41

Need on pilgupüüdjad :)

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:19

Väga mõnus ja efektne amps!