Tallekoodid küdooniaga

Mõnusalt aroomirikas roog, mis maitseb hästi nii riisi, kuskussi kui ka lavaššiga. Meie pakkusime lisandiks pärlkuskussi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

4 tallekooti

1 sl võid

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

1 väiksem sidrun

1 kaneelikoor

2 sl koriandriseemneid

1 tl vürtsköömneid

pöidlasuurune jupp ingverit

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl mett

5 dl lamba- või veisepuljongit või vett

2 suuremat või 4 väiksemat küdooniat ehk aivat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures ahjupotis. Maitsesta tallekoodid soola-pipraga, siis pruunista korralikult potis õlis ümberringi. Tõsta koodid taldrikule ootama. 

Lisa potti või, siis poolitatud ja viilutatud sibulad. Prae keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kuldsed. Lisa purustatud küüslauguküüned.

Pane tallekoodid uuesti potti, lisa sektoriteks lõigatud sidrun, kontsentreeritud tomatipasta, mesi ja vesi.  Pese küdooniad, lõika sektoriteks ja lõika südamik välja. Pista küdooniasektorid potti. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega.

Pane 160-kraadisesse ahju ja lase 2 tundi haududa. 

Eemalda kaas ja hauta veel ahjus 30 minutit. Timmi maitse parajaks ja serveeri. 

Retsept on mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR