Omapärane karask, kus on nii vürtse, õunu kui ka küüslauku. Serveeri ahjusoojalt koos võiga, kõrvale paku teed.
400 g õuna
4,5 dl nisujahu
3 dl fariinsuhkrut
3 tl jahvatatud kaneeli
2 tl ingveripulbrit
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl söögisoodat
1 terve küüslauk
1 dl hakitud pähkleid
2 muna
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
100 g sulatatud võid
Puhasta ja koori õunad, lõika väikesteks kuubikuteks.
Sega omavahel kuivained, lisa pähklipuru, õunatükid ja purustatud küüslauguküüned. Sega läbi. Lisa sulatatud või ja hapupiim/jogurt, sega uuesti läbi.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 1,5 tundi ehk kuni keeks vormi küljest lahti lööb ja sõrmega katsudes küps tundub.
Kummuta keeks vormist välja ja lase restil jahtuda.
Retsept ilmus retseptivihikus "Pereköök" (november 2009, Sibularoad). Sõnastust veidi muudetud.
Küüslaugukeeks
Omapärane karask, kus on nii vürtse, õunu kui ka küüslauku. Serveeri ahjusoojalt koos võiga, kõrvale paku teed.