Küüslaugukeeks

Omapärane karask, kus on nii vürtse, õunu kui ka küüslauku. Serveeri ahjusoojalt koos võiga, kõrvale paku teed.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

400 g õuna

4,5 dl nisujahu

3 dl fariinsuhkrut

3 tl jahvatatud kaneeli

2 tl ingveripulbrit

1 tl jahvatatud muskaatpähklit

0,5 tl söögisoodat

1 terve küüslauk

1 dl hakitud pähkleid

2 muna

2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit

100 g sulatatud võid

Valmistamine

Puhasta ja koori õunad, lõika väikesteks kuubikuteks. 

Sega omavahel kuivained, lisa pähklipuru, õunatükid ja purustatud küüslauguküüned. Sega läbi. Lisa sulatatud või ja hapupiim/jogurt, sega uuesti läbi.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. 

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 1,5 tundi ehk kuni keeks vormi küljest lahti lööb ja sõrmega katsudes küps tundub. 

Kummuta keeks vormist välja ja lase restil jahtuda. 

Loe veel:

Retsept ilmus retseptivihikus "Pereköök" (november 2009, Sibularoad). Sõnastust veidi muudetud. 

LISA KOMMENTAAR