Karri-lillkapsasupp

Selle köögiviljasupi teeb eriti põnevaks karriga maitsestatud "lillkapsariis".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

7-9 dl riivitud lillkapsast (vt "Nipid ja soovitused")

2-3 sl mahedamat karripulbrit või India maitseainesegu

1 tl küüslaugupulbrit

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl paprikapulbrit

0,5 tl soola

2-3 sl oliiviõli lillkapsa röstimiseks

1,75 dl hakitud punast sibulat

1 tl peenelt hakitud küüslauku

2 tl oliiviõli või avokaadoõli

8 lehtkapsalehte

150 g tükeldatud porgandeid

1 l kana- või köögiviljapuljongit

2,5 dl kookospiima või mandlipiima

0,5 tl tšillihelbeid

0,5 tl musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. 

Kui Sul on terve lillkapsas, siis lõika see õisikuteks. Sega ahjupannil lillkapsaõisikud, karripulber, küüslaugupulber, vürtsköömnedm, paprika, sool ja 3 sl õli. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-22 minutit, kuni lillkapsaõisikud on krõmpspehmed. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Pane jahtunud lillkapsaõisikud köögikombaini ja töötle "riisiks". 

Valmista ette ülejäänud köögiviljad. Eemalda lehtkapsalt paksemad rootsud (neid pole siin vaja), lõika kapsalehed ribadeks.  Tükelda porgand, haki küüslauk. Haki punane sibul.

Kuumuta paksupõhjalises supipotis 2 tl õli. Lisa hakitud punane sibul ja hauta 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega.

Lisa puljong, kookos- või mandlipiim, köögiviljad, "lillkapsariis", tšillihelbed ja must pipar. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase umbes 20 minutit tasasel tulel podiseda, kuni köögiviljad on küpsed.

Timmi maitse soolaga parajaks. Kaunista hakitud maitserohelisega. 

Kuidas teha lillkapsariisi?

  • Kui Sul ei ole köögikombaini, siis haki röstitud lillkapsaõisikud lihtsalt noa abil võimalikult peeneks. 
  • Kui Sul on poest ostetud "lillkapsariis" (ingl. k. riced cauliflower), siis sega see vürtsidega ja küpseta ahjus. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta muidugi köögiviljapuljongit.
  • Porgandi ja lehtkapsa asemel või neile lisaks võiks kasutada ka muid köögivilju.
  • Retsepti autor soovitab supis kasutada mandlipiima, aga sobivad ka india pähkli piim ja kookospiim.
  • Toekama supi sisse võib lisada nt küpsetatud tükeldatud kanaliha, aga siis ei sobi supp enam veganitele. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR