7-9 dl riivitud lillkapsast (vt "Nipid ja soovitused")
2-3 sl mahedamat karripulbrit või India maitseainesegu
1 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl soola
2-3 sl oliiviõli lillkapsa röstimiseks
1,75 dl hakitud punast sibulat
1 tl peenelt hakitud küüslauku
2 tl oliiviõli või avokaadoõli
150 g tükeldatud porgandeid
1 l kana- või köögiviljapuljongit
2,5 dl kookospiima või mandlipiima
0,5 tl tšillihelbeid
0,5 tl musta pipart
Kuumuta ahi 200 C.
Kui Sul on terve lillkapsas, siis lõika see õisikuteks. Sega ahjupannil lillkapsaõisikud, karripulber, küüslaugupulber, vürtsköömnedm, paprika, sool ja 3 sl õli. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-22 minutit, kuni lillkapsaõisikud on krõmpspehmed. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Pane jahtunud lillkapsaõisikud köögikombaini ja töötle "riisiks".
Valmista ette ülejäänud köögiviljad. Eemalda lehtkapsalt paksemad rootsud (neid pole siin vaja), lõika kapsalehed ribadeks. Tükelda porgand, haki küüslauk. Haki punane sibul.
Kuumuta paksupõhjalises supipotis 2 tl õli. Lisa hakitud punane sibul ja hauta 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minut aega.
Lisa puljong, kookos- või mandlipiim, köögiviljad, "lillkapsariis", tšillihelbed ja must pipar. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase umbes 20 minutit tasasel tulel podiseda, kuni köögiviljad on küpsed.
Timmi maitse soolaga parajaks. Kaunista hakitud maitserohelisega.
Retsept on mugandatud siit.
Karri-lillkapsasupp
Selle köögiviljasupi teeb eriti põnevaks karriga maitsestatud "lillkapsariis".