2-3 saledamat suvikõrvitsat
1 suurem sibul
2-3 küüslauguküünt
200 g kodujuustu
soola ja musta pipart
50-100 g riivitud juustu
peotäis kooritud krevette
hakitud värsket tilli
1 sl sidrunimahla
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista välja sisu. Tõsta lootsikud ahjuplaadile, maitsesta soolaga ja piserda üle vähese õliga. Küpseta suvikõrvitsapoolikuid 200kraadises eelsoojendatud ahjus u 10 minutit.
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Haki küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli, lisa sibul ja prae tasasel tulel u 10 minutit. Siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutit.
Sega kausis kodujuust, hakitud suvikõrvitsa sisu, praetud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta segu eelküpsetatud suvikõrvitsalootsikutesse, puista peale veidi riivjuustu. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni juust on pealt kuldne.
T'sta ahjust välja, jaota peale krevetid. Piserda üle vähese sidrunimahlaga, kaunista värske tilliga ja serveeri.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Suvikõrvitsalootsikud krevettide ja kodujuustuga
Meie toimetaja Ilse viis suvikõrvitsalootsikute valmistamiseks.