Suvikõrvitsalootsikud krevettide ja kodujuustuga

Meie toimetaja Ilse viis suvikõrvitsalootsikute valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 saledamat suvikõrvitsat

1 suurem sibul

2-3 küüslauguküünt

200 g kodujuustu

soola ja musta pipart

50-100 g riivitud juustu

2 sl oliiviõli või muud õli

peotäis kooritud krevette

hakitud värsket tilli

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista välja sisu. Tõsta lootsikud ahjuplaadile, maitsesta soolaga ja piserda üle vähese õliga. Küpseta suvikõrvitsapoolikuid 200kraadises eelsoojendatud ahjus u 10 minutit.

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Haki küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli, lisa sibul ja prae tasasel tulel u 10 minutit. Siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. 

Sega kausis kodujuust, hakitud suvikõrvitsa sisu, praetud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta segu eelküpsetatud suvikõrvitsalootsikutesse, puista peale veidi riivjuustu. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni juust on pealt kuldne. 

T'sta ahjust välja, jaota peale krevetid. Piserda üle vähese sidrunimahlaga, kaunista värske tilliga ja serveeri. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.07.2018 09:44

See viis suvikõrvitsaid hävitada on meie peresjuba väga ammusest ajast. Kerge suvine söömaaeg.

ÕunaIiris
postitatud 01.08.2018 15:51

Väikese vahetusega sai päris naljakas kombo. Krevettide asemel läks segusse krabipulk ja singitükid (vaja oli ära kasutada) Ikka sai väga hea. :)

Hexy
postitatud 03.08.2021 16:56

Väga maitsev!