75 g toorest kinoad
150 g külmutatud magusmaisi
1 sl külmpressitud oliiviõli
75 g kirsstomateid
väike punt koriandrit
2 talisibulat või rohelist sibulat
1 laimi mahl ja peenelt riivitud koor
0,5 punast tšillikauna
1 kõvem küps avokaado
25 g erinevaid röstitud pähkleid - nt
para- ehk brasiilia pähkleid või mandleid või pekanipähkleid või kreeka pähkleid või sarapuupähkleid
Kuumuta potis vesi keemiseni. Loputa kinoa hoolikalt sõelal jooksva külma vee all, siis lisa keevasse vette, sega läbi ning keeda tasasel tulel umbes 12 minutit, kuni kinoa on pehme.
Samal ajal pane külmutatud mais kuivale praepannile ja tõsta pann keskmiselt kuumale tulele. Kuumuta 5-6 minutit, aeg-ajalt segades, kuni mais on kuum ja kergelt pruunitäpiline. Tõsta kõrvale.
Loputa keedetud kinoa sõelal külma vee all, siis suru lusikaseljaga hoolikalt kuivemaks. Pane kinoa kaussi, sega juurde oliiviõli, maisiterad, neljaks lõigatud kirsstomatid, hakitud koriander ja roheline sibul, laimikoor ning peenelt hakitud punane tšilli. Maitsesta julgelt musta pipraga.
Poolita avokaado, eemalda kivi. Uurista viljaliha suure lusikaga välja ning lõika viiludeks. Piserda avokaadoviilud laimimahlaga, siis tõsta salatile.
Lisa röstitud pähklid, sega kõik kergelt läbi ja serveeri.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Peruu kinoasalat maisi ja avokaadoga
See valgurikas salat sobib hästi tervislikuks lõuna- või õhtusöögiks.