Hautatud lühikesed ribid

Klassikaline viis veise lühikeste ribide (beef short ribs) hautamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg veise lühikesi ribisid (u 6-8 tk)

3 sl oliiviõli või muud õli

1 hakitud sibul

2-3 muljutud küüslauguküünt

2,5 dl veisepuljongit

2 sl Worcesteri kastet

1 rosmariinioks

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini. Maitsesta veiseribid ümberringi soola-pipraga. 

Kuumuta suur paksupõhjaline ahjupott tugeval tulel. Lisa õli ja kuumuta läbi. Siis lisa veiseribid ja pruunista need ümberringi. Tõsta ribid potist välja taldrikule.

Lisa sibul ja prae 2-3 minutit. Lisa muljutud küüslauguküüned ja prae veel minut aega. Lisa uuesti liha potti, siis kalla potti lihapuljong ja Worcesteri kaste. Aseta peale rosmariinioks. 

Kata pott kaanega ning tõsta 175-kraadisesse ahju. Hauta umbes 2,5 tundi, kuni liha on pehme. 

Serveeri näiteks kartulipudruga.

Nipid ja soovitused:

  • Hautamisleemest saad lihtsa vaevaga maitsva kastme.  Selleks on kaks võimalust.
    1. Kui oled veiseribid leemest välja võtnud, siis kurna leem läbi sõela väikesesse potti. Keeda kaste kokku - selleks kulub umbes 15 minutit. 
    2. Kuumuta pannil 2 sl võid, siis lisa 2 sl nisujahu ja sega hoolega läbi. Lisa kurnatud haudeleem ja kuumuta segades paar minutit.

Retsept on mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR