hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid või talisibulat
Valmistamine
Sega marinaadi jaoks sojakaste, banaaniketšup, pipar, limonaad, sidrunimahl, küüslauk, ingver, suhkur ja sool.
Lõika kanakintsutükid 4-5 cm tükkideks. Sega marinaadi hulka, kata kauss kinni ning pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
Lüki kanatükid varraste otsa, pintselda õliga. Küpseta grilli kohal või grillpannil u 12 minutit või kuni kanatükid on läbinisti küpsed ja kenasti kuldsed. Pintselda küpsetamise ajal ülejäänud marinaadiga.
Tõsta serveerimisalusele, kaunista hakitud rohelise sibula ja krõbedate küüslauguviiludega.
Nipid ja soovitused:
Filipiinlased usuvad, et Sprite'i magusus aitab lihale anda õige maitse ja selle pehmemaks teha.
Banaaniketšup (banana catsup) on Filipiinidel populaarne vürtsikaste, mis koosneb banaanist, suhkrust, äädikast ja vürtsidest. Värv peaks olema kollakaspruun, aga tihti toonitakse see punaseks, et kaste meenutaks ketšupit. Banaaniketšup leiutati II maailmasõja ajal, kui oli banaaniuputus ja tomatipuudus. Jufran ja Mafran on populaarsed brändid. Kui Sul banaaniketšupit pole, kasuta tavalist ketšupit :)
Filipiini kanavardad
USA staarkoka Richard Blaisi versioon Filipiini kanavarrastest.