Filipiini kanavardad

USA staarkoka Richard Blaisi versioon Filipiini kanavarrastest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,2 dl sojakastet

1,2 dl (banaani)ketšupit

2 sl värskelt jahvatatud musta pipart

4 sl Sprite limonaadi

3 sl värskelt pressitud sidrunimahla

5 hakitud küüslauguküünt

1 tl riivitud värsket ingverit

1 sl heledat pruuni suhkrut

1,5 tl soola

1 kg kana kintsu- või rinnafileed

2 sl rapsiõli

Serveerimiseks:

krõbedaks praetud küüslauguviile

hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid või talisibulat

Valmistamine

Sega marinaadi jaoks sojakaste, banaaniketšup, pipar, limonaad, sidrunimahl, küüslauk, ingver, suhkur ja sool. 

Lõika kanakintsutükid 4-5 cm tükkideks. Sega marinaadi hulka, kata kauss kinni ning pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma. 

Lüki kanatükid varraste otsa, pintselda õliga. Küpseta grilli kohal või grillpannil u 12 minutit või kuni kanatükid on läbinisti küpsed ja kenasti kuldsed. Pintselda küpsetamise ajal ülejäänud marinaadiga. 

Tõsta serveerimisalusele, kaunista hakitud rohelise sibula ja krõbedate küüslauguviiludega. 

Nipid ja soovitused:

  • Filipiinlased usuvad, et Sprite'i magusus aitab lihale anda õige maitse ja selle pehmemaks teha. 
  • Banaaniketšup (banana catsup) on Filipiinidel populaarne vürtsikaste, mis koosneb banaanist, suhkrust, äädikast ja vürtsidest. Värv peaks olema kollakaspruun, aga tihti toonitakse see punaseks, et kaste meenutaks ketšupit. Banaaniketšup leiutati II maailmasõja ajal, kui oli banaaniuputus ja tomatipuudus. Jufran ja Mafran on populaarsed brändid.  Kui Sul banaaniketšupit pole, kasuta tavalist ketšupit :)

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR