1,2 dl sojakastet
1,2 dl (banaani)ketšupit
2 sl värskelt jahvatatud musta pipart
4 sl Sprite limonaadi
3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
5 hakitud küüslauguküünt
1 tl riivitud värsket ingverit
1 sl heledat pruuni suhkrut
1,5 tl soola
1 kg kana kintsu- või rinnafileed
2 sl rapsiõli
Serveerimiseks:krõbedaks praetud küüslauguviile
hakitud rohelist sibulat e. sibulapealseid või talisibulat
Sega marinaadi jaoks sojakaste, banaaniketšup, pipar, limonaad, sidrunimahl, küüslauk, ingver, suhkur ja sool.
Lõika kanakintsutükid 4-5 cm tükkideks. Sega marinaadi hulka, kata kauss kinni ning pane järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
Lüki kanatükid varraste otsa, pintselda õliga. Küpseta grilli kohal või grillpannil u 12 minutit või kuni kanatükid on läbinisti küpsed ja kenasti kuldsed. Pintselda küpsetamise ajal ülejäänud marinaadiga.
Tõsta serveerimisalusele, kaunista hakitud rohelise sibula ja krõbedate küüslauguviiludega.
Retsept on mugandatud siit.
Filipiini kanavardad
USA staarkoka Richard Blaisi versioon Filipiini kanavarrastest.