375 g kuskussi
500 g kirss- või ploomtomateid
1 sl + 0,25 dl oliiviõli
1 tl suhkrut
5 sl e. 0,75 dl kontsentreeritud tomatipastat
7,5 dl vett
1,5 köögiviljapuljongikuubikut
2-3 tl sambal-oelek kastet või harissa pastat või adžikat
200 g purk röstitud paprikaid õlis
peotäis värsket peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 125°C.
Lõika tomatid pooleks, aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Koori ja haki küüslauk peenelt, puista tomatitele. Nirista peale 1 sl õli, maitsesta kergelt suhkru, 0,5 tl soola ning pipraga.
Küpseta tomateid ahju keskosas 2 tundi. Võta ahjust välja ja lase soovi korral jahtuda (ehk siis tomatid võib varem valmis röstida).
Kuumuta suures potis 0,25 dl õli, lisa tomatipasta ja prae läbi. Lisa vesi, puljongikuubikud ning kuskuss. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt. Kata pott kaanega ning lase kuskussil 5 minutit järelhaududa. Maitsesta 1 tl soolaga ning sambal oelek kastmega.
Lisa röstpaprikad koos õliga kuskussi hulka. Tõsta vaagnale, laota peale küpsetatud kirsstomatid ning hakitud petersell.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Mulle meitses, kasutasin sambal-olek kastet ja ploomtomateid. Tomatisõprade lemmik.
Tomatikuskuss
Suvisele peolauale sobib see aeglaselt röstitud kirsstomatitega kuskuss imehästi.