Tomatikuskuss

Suvisele peolauale sobib see aeglaselt röstitud kirsstomatitega kuskuss imehästi.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

375 g kuskussi

500 g kirss- või ploomtomateid

2 küüslauguküünt

1 sl + 0,25 dl oliiviõli

1 tl suhkrut

5 sl e. 0,75 dl kontsentreeritud tomatipastat

7,5 dl vett

1,5 köögiviljapuljongikuubikut

2-3 tl sambal-oelek kastet või harissa pastat või adžikat

200 g purk röstitud paprikaid õlis

peotäis värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 125°C.

Lõika tomatid pooleks, aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Koori ja haki küüslauk peenelt, puista tomatitele. Nirista peale 1 sl õli, maitsesta kergelt suhkru, 0,5 tl soola ning pipraga. 

Küpseta tomateid ahju keskosas 2 tundi. Võta ahjust välja ja lase soovi korral jahtuda (ehk siis tomatid võib varem valmis röstida). 

Kuumuta suures potis 0,25 dl õli, lisa tomatipasta ja prae läbi. Lisa vesi, puljongikuubikud ning kuskuss. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt. Kata pott kaanega ning lase kuskussil 5 minutit järelhaududa. Maitsesta 1 tl soolaga ning sambal oelek kastmega. 

Lisa röstpaprikad koos õliga kuskussi hulka. Tõsta vaagnale, laota peale küpsetatud kirsstomatid ning hakitud petersell. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.05.2018 17:22

Mulle meitses, kasutasin sambal-olek kastet ja ploomtomateid. Tomatisõprade lemmik.