25 g suhkrut
1 tl soola
230 g käesooja piima
1 dl toiduõli
50 g presspärmi
Kilu-munatäidis:200 g vürtsikilufileesid
5 muna
100 g 20% hapukoort
värsket murulauku
Lõhe-kodujuustutäidis:500 g lõhefileed
50 g toiduõli
200 g kodujuustu
soola ja musta pipart
värsket tilli
Peale:1 sl seesamiseemneid
1 muna (klopi 1 sl veega lahti)
Pärmitainas:
Vedelda pärm suhkruga. Sega kokku kõik taina koostisosad v.a. jahu. Lisa osade kaupa jahu, reguleerides kogust taina tugevuse järgi. Pane tunniks ajaks kerkima.
Kilu-munatäidis:
Tükelda kilufilee pisikesteks tükkideks. Keeda munad, koori ja purusta kahvliga peeneks. Lisa kilu-munatäidise muud koostisosad, sega ühtlaseks massiks.
Lõhe-kodujuustutäidis:
Prae lõhefilee, tükelda ja sega lõhe-kodujuustutäidise muude koostisosadega. Maitsesta soola-pipraga.
Rulli kerkinud tainas kergelt jahusel laual lahti. Lõika ketasteks, aseta igale kettale täidist ja vormi väikesed pirukad. Lase 30 minutit kerkida.
Pintselda kerkinud pirukad pealt muna-vee seguga, puista peale seesamiseemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
(Retsepti teksti tunduvalt tuunitud, algne retsept oli retseptikalendris väga kehvasti kirja pandud).
Väikesed kalapirukad
Triinu Võsu pisikesed pirukad kalatäidisega saatest "Eesti Parim Pagar 2017".