Väikesed kalapirukad

Triinu Võsu pisikesed pirukad kalatäidisega saatest "Eesti Parim Pagar 2017".

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g suhkrut

1 tl soola

230 g käesooja piima

1 dl toiduõli

50 g presspärmi

Kilu-munatäidis:

200 g vürtsikilufileesid

5 muna

100 g 20% hapukoort

värsket murulauku

Lõhe-kodujuustutäidis:

500 g lõhefileed

50 g toiduõli

200 g kodujuustu

soola ja musta pipart

värsket tilli

Peale:

1 sl seesamiseemneid

1 muna (klopi 1 sl veega lahti)

Valmistamine

Pärmitainas:

Vedelda pärm suhkruga. Sega kokku kõik taina koostisosad v.a. jahu. Lisa osade kaupa jahu, reguleerides kogust taina tugevuse järgi. Pane tunniks ajaks kerkima. 

Kilu-munatäidis:

Tükelda kilufilee pisikesteks tükkideks. Keeda munad, koori ja purusta kahvliga peeneks. Lisa kilu-munatäidise muud koostisosad, sega ühtlaseks massiks. 

Lõhe-kodujuustutäidis:

Prae lõhefilee, tükelda ja sega lõhe-kodujuustutäidise muude koostisosadega. Maitsesta soola-pipraga. 

Rulli kerkinud tainas kergelt jahusel laual lahti. Lõika ketasteks, aseta igale kettale täidist ja vormi väikesed pirukad. Lase 30 minutit kerkida. 

Pintselda kerkinud pirukad pealt muna-vee seguga, puista peale seesamiseemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. 

(Retsepti teksti tunduvalt tuunitud, algne retsept oli retseptikalendris väga kehvasti kirja pandud). 

LISA KOMMENTAAR