Köögiviljastruudel

Saksa ja Austria köögist pärit põnev köögiviljapirukas.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg külmutatud Härmavili lehttainast

500 g kooritud kartuleid

400 g Härmavili porgand, mais, hernes külmutatud segu

1 dl hakitud maitserohelist - nt

peterselli ja/ või murulauku

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

100 g riivitud juustu

määrimiseks muna

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt külmkapis üles sulada. Külmutatud köögiviljad tõsta samuti varakult sulama. 

Koori kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja tambi kausis pudrunuiaga katki. Sega juurde köögiviljasegu, riivjuust, hakitud küüslauk ja maitseroheline, siis maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaadiga. 

Rulli lehttainas kergelt jahusel laual veidi õhemaks. Tõsta veidi jahtunud kartuli-köögiviljasegu tainaplaadi keskele pika "vorstina". Tõsta tainaservad üle täidise ning tõsta saadud pirukas ahjuplaadile, liitekoht allpool. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun ja tainas kenasti läbi küpsenud. 

Kasutatud tooted:

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.05.2018 15:59

See oli igati tore pirukas, tasus eestindamist küll! Serveerisime selge leemega supi kõrvale.