1 kg külmutatud Härmavili lehttainast
500 g kooritud kartuleid
400 g Härmavili porgand, mais, hernes külmutatud segu
1 dl hakitud maitserohelist - nt
peterselli ja/ või murulauku
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
100 g riivitud juustu
määrimiseks muna
Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt külmkapis üles sulada. Külmutatud köögiviljad tõsta samuti varakult sulama.
Koori kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja tambi kausis pudrunuiaga katki. Sega juurde köögiviljasegu, riivjuust, hakitud küüslauk ja maitseroheline, siis maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaadiga.
Rulli lehttainas kergelt jahusel laual veidi õhemaks. Tõsta veidi jahtunud kartuli-köögiviljasegu tainaplaadi keskele pika "vorstina". Tõsta tainaservad üle täidise ning tõsta saadud pirukas ahjuplaadile, liitekoht allpool. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun ja tainas kenasti läbi küpsenud.
See oli igati tore pirukas, tasus eestindamist küll! Serveerisime selge leemega supi kõrvale.
Köögiviljastruudel
Saksa ja Austria köögist pärit põnev köögiviljapirukas.