8 muna
1 väike punane sibul
25 g kollaseid sinepiseemneid
1,5 sl punase veini äädikat
1,5 sl suhkrut
2 dl crème fraîche'i
1 sl Dijoni sinepit
0,75 tl soola
Garneering:värsket tilli
Keeda muna 6-7 minutit. Jahuta külmas vees, koori.
Keeda sinepiseemneid 2 minutit, siis nõruta hoolega ja loputa külma veega.
Koori ja haki punane sibul peeneks. Sega jahtunud sinepiseemned, hakitud sibul, suhkur ja veiniäädikas ning lase 10 minutit maitsestuda.
Lõika igalt munalt alt ja pealt väike viilakas maha ning seejärel lõika muna ristipidi pooleks. Uurista munakollased välja, pane kaussi. Aseta munavalged vaagnale.
Vispelda crème fraîche kohevamaks. Sega munakollased Dijoni sinepi, soola ja pipraga, siis sega juurde crème fraîche. Pane pritskotti ja pritsi kreem munavalgepoolikute sisse.
Nõruta sinepiseemned ja hakitud sibul, jaota munadele. Kaunista tillioksaga ja serveeri.
Allikas: Allt om Mat, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Täidetud munad marineeritud sinepiseemnetega
Põnev versioon täidetud munadest.