Kreemjas spinat (veganlik)

"Creamed spinach" on tuntud spinatiroog. Siin on veganlik versioon antud klassikust, kusjuures koore asemel on kasutatud lillkapsapüreed.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

170 g lillkapsaõisikuid

170 g india pähkli piima, mandlipiima või riisipiima või sojapiima

2 sl kookosrasva

225 g hakitud sibulat

3 hakitud küüslauguküünt

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

450 g värsket spinatit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane lillkapsaõisikud ja taimne piim väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Püreesta kreemjaks ja ühtlaseks. 

Kuumuta kookosõli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja prae umbes 4 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud. Lisa küüslauk ja prae veel pool minutit. Lisa muskaatpähkel. 

Siis lisa jaokaupa spinatilehed ja kuumuta, kuni lehed on kõik "närtsitatud".

Lisa lillkapsapüree pannile, sega läbi. Kuumuta peaaegu keemiseni ning hauta, kuni spinatilehed on kokku kutsunud ja roog on mõnusalt kreemjas. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Loe veel:

Allikas: Serious Eats

LISA KOMMENTAAR