Lõika kanakintsud neljaks või kuueks tükiks. Haki küüslauguküüned peeneks. Riivi ingverijuur. Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Lõika roheline sibul õhukesteks viiludeks. Rösti seesamiseemned kuival kuumal pannil kuldseks.
Pane kanatükid kaussi, lisa tamari sojakaste, hakitud küüslauk, riivitud ingver ja mesi ning sega kõik korralikult läbi. Pane 4 tunniks külmkappi maitsestuma.
Kuumuta grillpann või -plaat mõõdukalt tugeval tulel. Võta kanatükid marinaadist välja ja küpseta 3 minutit ühelt ning 3 minutit teiselt poolt, kuni kana on läbinisti küps. Tõsta kanatükid serveerimisvaagnale ja lase 5 minutit puhata.
Samal ajal prae pannil sibulaid minut aega, neid aeg-ajalt segades. Lisa kanale ja sega läbi.
Puista peale hakitud roheline sibul ja seesamiseemned, serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad gluteenivaba Tamari sojakastet, siis sobib see ka gluteenivaba dieedi korral.
Rooga saab edukalt valmistada ka vokkpannis, aga prae liha pannil jaokaupa.
Kui kanatükid on pannil/grillplaadil kenasti läbi küpsetatud ja kuldpruunid, võid ülejäänud marinaadi pannile lisada ja läbi kuumutada. Saad mahlakama roa.
Eile tuli nii ingveri-küüslaugukana isu, tegin kana selle retsepti järgi aga ilma meeta, laiskuse tõttu seisis kana pea 24h marinaadis. Kõrvale keedan nuudleid.
Ingveri-meekana
Koreapärane mõnus kanaroog, mida võib serveerida nii nuudlite kui ka riisiga.