900 g kana rinna- või kintsufileed
3 sl viinamarjaseemneõli või muud õli
3 purustatud küüslauku
2 tl seesamiõli
4 tl e. 20 ml (tamari) sojakastet või kalakastet
basiilikut ja/ või münti või muud maitserohelist
ribadeks lõigatud lehtsalatit
tikkudeks lõigatud porgandit või daikonit või kurki või paprikat
u 20 cm läbimõõduga riisilehti
Dipikaste:1,2 dl hoisin kastet
4 sl maapähklivõid
(Sriracha) tšillikastet
0,5 tl seesamiõli
1 tl laimimahla
1 tl riisiäädikat soovi korral
u 1 dl vett
Valmista esmalt dipikaste. Sega kausis kõik dipi koostisained, lisades nii palju vett, kuni saad meelepärase konsistentsiga dipikastme.
Kana jaoks sega suures kausis kana(kintsu)fileed, õli, seesamiõli, purustatud küüslauk ja sojakaste. Sega läbi, kata kaane või toidukilega ning lase vähemalt 20 minutit maitsestuda.
Kuumuta praepann tugeval kuumusel ning prae kana küpseks ning mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Siis lõika kana õhukesteks viiludeks (u 0,7 cm paksuseks).
Pane ribadeks lõigatud köögiviljad, riisipaber ka kausitäis üsna sooja vett tööpinnale valmis.
Täida suur kauss sooja veega. Kasta riisipaber sooja vette mõneks sekundiks, et see pehmeneks, aga ära liialt leota, paber muutub pärast veest välja võtmist veelgi elastsemaks!
Aseta riisipaber seejärel tööpinnale või suurele taldrikule. Kata umbes kolmandik riispaberist täidisega, kuhjates sinna lehtsalatit, ürte, kanaribasid ja köögivilju. Siis hakka riispaberit kokku rullima, pöörates küljed sisse, et saad üsna tiheda rulli.
Serveeri kohe koos dipikastmega või kata toidukilega ning söö mõne tunni pärast.
Kevadrullid kanaga
Värsked riisipaberirullid praetud kana ja köögiviljade ning ürtidega.