2 sl oliiviõli
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud šalottsibul
1 kuubikuteks lõigatud porgand
1 kuubikuteks lõigatud apteegitill e. fenkol
2,5 dl pärlkuskussi
5 dl kanapuljongit
5 sl hakitud värsket koriandrit
5 sl hakitud värsket münti
2 sl ras el hanout maitseainesegu
1 kuubikuteks lõigatud pikk kurk
2 apelsini mahl ja riivitud koor
soola ja musta pipart
Lõika köögiviljad (porgand, apteegitill, kurk) umbes 1 cm kuubikuteks.
Kuumuta õli suures potis mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa küüslauk ja šalottsibul ja prae umbes 2 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa porgandi- ja fenkolikuubikud ja prae veel 3 minutit.
Lisa kuskuss, kuumuta segades 2 minutit. Lisa kanapuljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 12-15 minutit või kuni kuskuss on pehme.
Sega juurde hakitud maitseroheline, ras el hanout, kurk, apelsinikoor ja -mahl, sool-pipar. Sega läbi, tõsta serveerimisalusele ning kaunista apteegitillivõrsetega.
Serveeri näiteks praetud kalaga (algretseptis oli lisandiks praetud riffahven).
Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt.
Pärlkuskuss fenkoli ja porgandiga
Põneva Maroko maitseaineseguga (ras el hanout) maitsestatud pärlkuskuss.