Pärlkuskuss fenkoli ja porgandiga

Põneva Maroko maitseaineseguga (ras el hanout) maitsestatud pärlkuskuss.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 hakitud küüslauguküünt

1 hakitud šalottsibul

1 kuubikuteks lõigatud porgand

1 kuubikuteks lõigatud apteegitill e. fenkol

2,5 dl pärlkuskussi

5 dl kanapuljongit

5 sl hakitud värsket koriandrit

5 sl hakitud värsket münti

2 sl ras el hanout maitseainesegu

1 kuubikuteks lõigatud pikk kurk

2 apelsini mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika köögiviljad (porgand, apteegitill, kurk) umbes 1 cm kuubikuteks. 

Kuumuta õli suures potis mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa küüslauk ja šalottsibul ja prae umbes 2 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa porgandi- ja fenkolikuubikud ja prae veel 3 minutit. 

Lisa kuskuss, kuumuta segades 2 minutit. Lisa kanapuljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 12-15 minutit või kuni kuskuss on pehme. 

Sega juurde hakitud maitseroheline, ras el hanout, kurk, apelsinikoor ja -mahl, sool-pipar. Sega läbi, tõsta serveerimisalusele ning kaunista apteegitillivõrsetega. 

Serveeri näiteks praetud kalaga (algretseptis oli lisandiks praetud riffahven). 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt.

LISA KOMMENTAAR