Ahjus hautatud ahven

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

ahvenafileesid

soola ja musta pipart

riivsaia või jahu

võid

sibulat

tomatit (soovi korral)

tilli

basiilikut (soovi korral)

valget veini

piima või rõõska koort

Valmistamine

Puista ahjuvormi võitükikesi ja lao peale ahvenafileed. Maitsesta soola ja pipraga.

Puista üle näpuotsatäie jahu või riivsaiaga. Laota peale võitükikesi, sibularattaid, tomativiile, tilli.

Pane ahju küpsema.

Kalla poolküpsele kalafileele peale veidi vett või valget veini, piima või koort ja küpseta, kuni kalad tõmbuvad kergelt pruunikaks.

Serveerimisel puista peale hakitud tilli või basiilikut.

Loe veel:

Retsept on Maalehe Raamatust "Uhhaa Lohusalu moodi" (autor T. Nuuter, Ahjus hautatud ahven). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR