ahvenafileesid
soola ja musta pipart
riivsaia või jahu
võid
sibulat
tomatit (soovi korral)
tilli
basiilikut (soovi korral)
valget veini
piima või rõõska koort
Puista ahjuvormi võitükikesi ja lao peale ahvenafileed. Maitsesta soola ja pipraga.
Puista üle näpuotsatäie jahu või riivsaiaga. Laota peale võitükikesi, sibularattaid, tomativiile, tilli.
Pane ahju küpsema.
Kalla poolküpsele kalafileele peale veidi vett või valget veini, piima või koort ja küpseta, kuni kalad tõmbuvad kergelt pruunikaks.
Serveerimisel puista peale hakitud tilli või basiilikut.
Retsept on Maalehe Raamatust "Uhhaa Lohusalu moodi" (autor T. Nuuter, Ahjus hautatud ahven). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjus hautatud ahven