Kiire mereannipasta

Madala rasvasisaldusega kiiresti valmiv roog. Tegemist on nn ühepotipastaga - kõik ained, sh kuivatatud spagetid, pannakse ühe poti sisse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 hakitud küüslauguküüs

1 tl paprikapulbrit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 l kalapuljongit

300 g spagette (murra kergelt katki)

240 g sulatatud mereannisegu

soola ja musta pipart

peotäis hakitud peterselli

1 sektoriteks lõigatud sidrun

Valmistamine

Kuumuta õli vokis või suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae keskmisel kuumusel 5 minutit, kuni sibul pehmeneb.

Lisa paprikapulber, tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust. Lisa makaronid otse potti ning keeda 7 minutit, aeg-ajalt segades, et makaronid üksteise külge ei kleepuks. 

Lisa mereannisegu ja kuumuta segades veel 3 minutit, kuni mereannisegu on kenasti läbi kuumenenud. Maitsesta. 

Puista peale hakitud peterselli ja serveeri koos sidrunisektoriga. 

Nipid ja soovitused:

  • Puljongi võid valmistada puljongikuubikust.
  • Kui Sul on kodus suitsutatud paprika pulbrit (Pimentón de la Vera), siis võid seda kasutada - suitsumaitse sobib hästi mereandidega.
  • Kui oled väga suur mereannisõber, siis lisa kaks pakki!
  • Ka küüslauku võib rohkem lisada. 
  • Peterselli asemel võib ka koriandrit kasutada.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR